datetime

Mi volt az idei,eddigi legnagyobb sikered?

 

Idén nem túl sok versenyen indultam, de úgy érzem a Shimano Balaton Maraton (204 km-es kerékpárverseny a Balaton körül) sikerült a legjobban, ahol a nők között első lettem, 5 óra 36 perces idővel. Fontos azonban megemlíteni, hogy ott bolyban mentem végig, így ilyen szempontból könnyebb, mint egy időfutam vagy egy ironman verseny, ahol csak magadra számíthatsz. Az eddig legnagyobb sikernek a 2004-es Junior Duatlon EB egyéni 3. és csapat 1. helyet tartom, illetve a tavalyi ironman eredményt (11:33).

 

Sikeresnek érzed a felkészülés?

 

Úgy érzem kb. 70%-osra sikerült felkészülnöm. Ahhoz, hogy 100%-osnak mondhassam magam tavasszal még kellett volna egy maratont futnom, illetve több úszóedzésen részt vennem. Ezen kívül a munkahelyi túlórák nehezítették a felkészülésem, ami miatt nem mindig tudtam azt/annyit edzeni, amennyit szerettem volna, ugyan hétvégén próbáltam behozni a lemaradást, de az mégsem volt ugyanaz. Azonban szerencsésnek mondhatom magam olyan szempontból, hogy sérülés/betegség nem nehezítette az edzésmunkát.

 

Mit tartasz erősségednek, vagy éppenséggel gyengeségednek?

 

A futást tartom erősségemnek, bár hozzáteszem, hogy a maratoni távval, főleg egy 180 km-es bringa után, még barátkozom. Mivel a tavalyi időeredményeim alapján nem úgy tűnik, hogy a 3. számban lennék a legjobb, ezért idén ebben szeretnék leginkább bizonyítani.

 

Hogyan viszonyulsz a hőséghez futáson, illetve a szélhez biciklin?

 

A napfény városában lakom, ezért a meleg időben versenyzés sem áll tőlem távol, viszont egy szeles időnek, főleg a bringa pályán, nem örülnék. Reménykedek egy neoprénes úszásban, mivel jobb időeredményt lehet elérni egy ilyen ruhában, illetve a tavalyi úszásidővel is reálisabban összehasonlítható lenne az idei úszóidőm.

 

Mi lesz idén a taktikád?

 

Már említettem, hogy főként futásban szeretnék javítani, viszont ott jelentősen. Az úszást és a bringát depózással együtt 7 órára tervezem, úgy, hogy a körülményekhez képest „komfortosan” tudjam elkezdeni a futást. Nehéz belőni a futótempót, óvatosan szeretném kezdeni, de remélem sikerül 4 órán belüli maratonnal befejeznem a versenyt.

 

Kik szerinted az esélyesek?

 

Mindenképp a legnagyobb esélyesnek Zelinka Gabriellát tartom, aki egyben a női mezőny legfiatalabb résztvevője, és az első ironman versenye lesz az idei hosszú távú OB. Úgy gondolom ő képes egy pályacsúcsra is bringán. Kicsit meglepett, amellett, hogy jó érzés is, hogy engem tartanak a másik esélyesnek, de van két versenyző, akiket én jobbnak tarok magamnál, mégpedig Prokopp Erzsébet és Juhász Ági. Mindketten tapasztalt versenyzőnek számítanak, jó eddig eredményekkel, akik szerintem képesek lehetnek Gabit megszorongatni, és igyekezni fogok leginkább velük felvenni a versenyt. Emellett egy ironman nagyon kiszámíthatatlan, akár egy újonc is okozhat meglepetéseket.

 

Milyen eredményt szeretnél elérni, van konkrét célod?

 

11 óra a célom idén. Úgy érzem a fél óra javulás benne van, de legjobban annak örülnék, ha 10 órával kezdődne az eredmény, de, mint mondtam, nagyon nehéz egy ironmanen várható időről beszélni.

 

Miért pont Nagyatád?

 

A nagyatádi versenynek megvan a maga hangulata, ami köszönhető az összes szervezőnek, önkéntesnek, szurkolónak és Péter Attilának. Tavaly volt benne részem, hogy megtapasztaljam azt az atmoszférát, ami körülveszi a versenyzőket. Már a célbaérkezés pillanatában tudtam, hogy idén is részt fogok venni. Ahogy dr. Herr Gyula főszervező is mondta, aki ezt a hangulatot, és a célbaérkezéskor átélt állapotot megérzi, egy életre megfertőződik. Ez teljesen igaz. Ezt legalább egyszer mindenkinek át kellene élni. Tetszik ezen kívül, hogy aki egyedül nem vállalja be a teljes távot, váltóban is indulhat, valamint, hogy különböző versenyeken vehet részt. Nagyon ötletesnek tartom az idei 2/3 maratont, mert ezekkel a rendezvényekkel minden korosztályt meg lehet mozgatni, és egy kicsit mindenki átérezheti a verseny hangulatát, és szerintem ez nagyon fontos. Ezektől lesz még egyedibb ez az ironman.Biztos vagyok benne, hogy a külföldi versenyek hangulata is kiváló, de mégiscsak otthon érzi magát legjobban az ember, hazai közönség előtt. A pálya kialakítása is megfelelő, és ez az országos bajnokság. Röviden ezek a legfőbb okok.

 

Közönség felé üzenet?

 

Nagyon sok kitartást kívánok a szurkolóknak is, ugyanis nem szabad elfelejteni, hogy az Ő teljesítményük sem kis dolog. Nagyon sokat tud segíteni egy-egy biztató szó, úgyhogy előre is köszönöm/köszönjük Nekik a szurkolást! A segítőknek pedig a kitartás mellé, sok türelmet kívánok, mivel nem egyszerű ilyenkor megfelelni, hogy az igényinket kielégítsék.

Hozzászólások

No Avatar
heymamahey1990 on p, 2017-07-07 15:09

A person need to engage in sports. - Steven C Wyer

Bejelentkezés

Nyelvek

Hozzászólások