datetime

Hányadik ironmanedre is készülsz idén?

A másodikra. Tavaly volt az első.

 

Hogy ment a felkészülés? Volt-e esetleg valamilyen betegséged ami akadályoztatott?

Szerencsére jól sikerült. Csak egyszer voltam beteg még télen, illetve inkább már tavasszal, de szerencsére megúsztam.

 

Százalékban hogy tudnád kifejezni a felkészültségedet?

90 %-ig mindent meg tudtam csinálni, ami el volt tervezve.

 

A felkészülésednek mik voltak a főbb állomásai? Melyik versenyedre vagy leginkább büszke?

Mindenképpen a hosszútávú duatlon bajnokság, ami nagyon jól sikerült, ott abszolútban második lettem. Bécsbe elmentünk féltávra, ott is nagyon jól sikerült a szereplés, különösképpen a futás ment jól, a legjobb futóidőt sikerült elérnem. Rá két héttel ismét elmentünk Ausztriába Saalfeldenbe, ott két verseny volt: első nap aquatlon, ahol második lettem. Másnap pedig lett volna egy féltávú triatlon, de annyira hideg volt a víz, hogy végül duatlon lett belőle. Ott is egész jól sikerült minden, bár sajnos kerékpáron volt egy bukásom, úgyhogy volt egy kis időveszteségem. Ettől függetlenül nagyon jól ment az ottani verseny.

 

A kerékpárod nem ment tropára?

Nem, szerencsére nem. Nekem volt egy kis kisebb sérülésem, amivel egy hétig elbajlódtam, de csak ennyi volt az egész. Utána elmentünk Balatonfüredre, a féltávú OB-ra, ott viszont sajnos nem úgy sikerült, ahogy elterveztem. De ettől függetlenül, azt hiszem, elégedett lehetek magammal.

 

Kaposváron nem szerettél volna indulni?

Tervbe volt véve még év elején, de három féltáv már sok volt így utólag visszagondolva, Kaposvár lett volna a negyedik. Inkább edzettünk helyette.

 

A tavalyi időd, mint elsőbálozónak 8:57 lett. Elégedett vagy az akkori teljesítményeddel? Mennyit szeretnél idén javítani?

Elégedett voltam vele, hiszen az első ironmanem volt, nem igazán tudtam, hogy mire számítsak, ahhoz képest teljesen jól sikerült a dolog. Úgy saccoltuk tavaly, hogy 9 óra és 9:10 között be tudok jönni. Szerencsére ez sikerült is. Idén pedig mindenképpen az a célom, hogy legalább 15 percet lefaragjak a tavalyi eredményből.

 

Tavaly a 9. kör végén érted utol Vatai Mikit és így lettél második. Idén kikkel számítasz nagyobb küzdelemre?

Szerintem idén nagyon sokan leszünk, akiknek meg kell egymással küzdenie, éppen ezért az elsődleges célom inkább az, hogy a kitűzött tervek meglegyenek, hogy tudjam tartani az előre kigondolt taktikát.

 

Ki van már dolgozva egy ilyen taktika?

Még dolgozunk rajta, de a lényeg az, hogy meglegyen a kitűzött eredmény, tudjak javítani a tavalyi időn, ez a legfontosabb. Persze az se lenne baj, ha valamilyen helyezés is összejönne.

 

A három versenyszámon belül melyiket érzed erősségednek vagy éppen gyengeségednek?

Nekem a kerékpár az egyik gyenge számom, télen azt próbáltuk erősíteni. A hétvégén meglátjuk, mennyit sikerült javítani a dolgon. Az úszásom és futásom viszonylag stabil, bár az utóbbin is sikerült egy kicsit dolgozni, de mindenképpen a kerékpár az, amin muszáj volt javítanom, az a gyenge számom.

 

Télen készültél a biciklire?

Nagyon sokat görgőztem télen, de amint ki lehetett menni, kint edzettünk folyamatosan. És persze tél előtt is, amikor megkezdtük a felkészülést, illetve valahányszor kicsit jobb idő volt télen, akkor is inkább kimentem a görgőzés helyett. Rengeteget ültem a kerékpáron folyamatosan. Bízok benne, hogy ez szombaton is ki fog jönni.

 

Tavaly nagy hőséget, idén talán vihart kaptok a nyakatokba. Hogy változtad ez a stratégiádon?

Az időjárás semmiképpen nem fog változtatni a dolgon. Nem tartok különösebben a vihartól, az időjárás is csak egy tényező, amit ugyanúgy le kell küzdeni. A taktikámban nincs benne, hogy rossz idő esetén visszaveszek a tempóból. Folyamatosan nyomni kell! Nagy hőségnél persze a folyamatos frissítésre oda kell figyelni. Tavaly is az volt az egyik hibám, hogy kerékpáron a visszapótlás nem igazán úgy sikerült, ahogy kellett volna. De szerintem idén ez is jobban fog menni. Minden időjárás körülményben voltam kint edzeni, úgyhogy azt hiszem mindenre felkészültem. Versenyeztem idén nagyon hidegben és nagyon melegben is.

Bejelentkezés

Hozzászólások