datetime

Hogy sikerült a felkészülés, formában vagy-e?

A felkészülés, azt kell mondanom egészen jól sikerült. Nem mondanám magamat száz százalékosnak, de azért elég jó formában vagyok. Meglátjuk igazából, van még vissza egy hét, ami még sokat számít, de jövő szombaton minden kiderül.


Volt valami, ami megnehezítette a felkészülést? Betegség, vagy sérülés?

Sérülésem szerencsére nem volt, betegeskedni nem nagyon szoktam, szóval összességében ilyen problémáim nem voltak.

 

Indultál már idén hosszútávon?
Igen, voltam még kora márciusban Mexikóban, ahol kvalifikáltam magam a hawaii világbajnokságra. Amatőrök között abszolút harmadik lettem, kategóriámban pedig második.


Ezek szerint Nagyatád után irány Hawaii?

Megvan a kvóta, de sajnos most úgy alakul az életem, bizonyos anyagi vonzatok miatt, hogy talán ki kell hagynom. De ez még egyáltalán nem biztos.

 

Melyik versenyedre vagy a legbüszkébb a felkészülési időszakból?

Már volt három hosszú versenyem: indultam ugye Mexikóban, aztán volt a hosszútávú duatlon országos bajnokság a Velencei tónál, amit sikerült megnyernem. Valamint indultam a román ironmanen, a román országos bajnokságon, amit szintén sikerült megnyernem. Ebben az évben ez a három fő versenyem volt és mindegyiken sikerült jól szerepelnem, ezekre igazán büszke vagyok.


Kaposváron nem terveztél indulni?

Nem, mert a versenyeimet már beosztottam év elején, és most a felkészülésembe nem fért volna bele. Nem is szoktam ilyen közeli időpontra már versenyt beiktatni, úgyhogy nekem ez most kimaradt. Közben még dolgozom is, a munka miatt sem tudtam ezt úgy szervezni.


Hogyan állsz az úszással? Tavaly említetted, hogy az a gyengéd.

Igen, valóban. Sokat dolgoztam rajta, próbáltam fejleszteni, de ennek ellenére még mindig ez a leggyengébb számom, kétség sem fér hozzá. Szeretném az egy óra körüli időt mindenképpen hozni, amit szoktam, de inkább persze azon belül egy picivel. Ez persze függ a körülményektől: neoprénnel vagy anélkül, vízhőmérséklet, és a többi.


Tavaly éppen sikerült 9 órán belül menned. Mi az idei célod?

Mindenképpen egyéni csúcsot szeretnék menni. 8:48 nekem Nagyatádon a legjobb időm, ezt szeretném megdönteni. De ez persze megint csak a körülményektől függ. Nekem az kedvez, ha minél melegebb van. Ha hideg van, akkor szinte lehetetlen számomra a jó verseny, én azt nem nagyon bírom.


Hányadik ironmaned lesz ez a mostani?

Ez lesz 21. ironmanem, de Nagyatádon most indulok 9. alkalommal. 2005 óta minden évben itt voltam.


Tavaly a futás utolsó előtti körében ért utol Szabó Attila. Kikkel kell idén felvenned a kesztyűt?

Idén nagyon jó kis mezőny jött össze, elég sokan vagyunk, akiknek a legjobb ideje 9 órán belül van. Közülük szint bárki szóba jöhet. Itt megint attól függ, hogy kinek milyen lesz a pillanatnyi állapota, kinek felelnek meg legjobban a pillanatnyi körülmények, ki bírja jobban a szelet, a hideget, a meleget. Ott van Kis Gyula, Flander Marci, Benőcs Zoli, szóval lesz egy pár ember, aki mindenképpen esélyes. És még nem is említettem Kulich Michalt, akinek volt már 3 órán belüli futóideje is. Mindenképp nagyon izgalmas versenyre számíthatunk.

 

Ha minden igaz, meleg időnk lesz, de könnyen lehet, hogy viharos is. Hogyan változtat ez a stratégiádon, ha mondjuk lehűl az idő?
Nekem az eső és a hideg a vég, az nagyon nem kedvez. Elviselem, de igazán jó időt melegben tudok menni. Rossz időben nem biztos, hogy tudok menni egyéni csúcsot, de majd meglátjuk. A futásnál persze jó, ha kicsit hűvösebb van. Nagyon szeretnék dobogóra állni, az elmúlt négy évben ez sikerült is, de ettől függetlenül minden évben nehéz feljutni rá.

Bejelentkezés

Hozzászólások