datetime

Második nagyatádi ironmanedre készülsz, tavaly debütáltál nálunk fantasztikus eredménnyel. Indultál azóta hosszútávon?

Ironmanem nem volt még azóta, csak féltávon indultam Riminiben, de elég jól sikerült. Akartam volna indulni Klagenfurtban is, de az sajnos nem jött össze. Most ugye indulok Nagyatádon és ősszel szeretnék majd megcsinálni még egy ironmant.

 

Tudod már, hogy hol?

Igen, úgy néz ki, hogy egy challange versenyre megyünk Franciaországba Vichybe. Ez Európa bajnokság is lesz egyben, nagyon szeretnék elindulni rajta.

 

Milyen egyéb versenyeken indultál a felkészülési időszakodban?

Idén úgy nézett ki a felkészülésem, hogy inkább hosszabbakat edzettem, de most volt két olyan hónap, amikor majdnem minden hétvégén versenyeztem. Ezek főleg olimpia távú, nem bolyozós versenyek voltak. Kétszer voltunk Ausztriában is, ez úgy nézett ki, hogy szombaton is volt verseny, meg vasárnap is. Itthon is indultam Balatonfüreden, ott is rövidtávon.


Ezek szerint eléggé intenzív volt az elmúlt időszak.

Igen, az volt, mondjuk most így Nagyatád előtt egy hónappal már nem vettem részt nagyon versenyen, leszámítva a múlt hétvégét, akkor Szombathelyen indultam. De ezt az egy hónapot kifejezetten az edzésekre szántam, előtte pedig versenyeztem és gyorsítottam.

 

Kaposváron nem szerettél volna indulni?

Nem, nekem ez most nem volt betervezve. Melyik eredményedre vagy idén a legbüszkébb? Igazából eddig a tavalyi ironman győzelmemre vagyok a leginkább büszke, és remélem hogy ez idén is így lesz, de idén vannak egyéb céljaim is Nagyatádon. Szeretnék 9:32-n belül menni, ami ugye az eddigi pályacsúcs. (dr. Harsányi Zsuzsanna 2004) Szeretnék 9:30 körül beérkezni.


Igen, tavaly a tervezett időd 9:45 volt, végül 9:58-at mentél. Tehát jól értem, hogy kifejezett szándékod a pályacsúcs megdöntése?

Igen, szerintem képes vagyok rá. Tavaly a futást eléggé elrontottam, annak ellenére, hogy kicsivel több volt bennem. Most mindenképpen jobb formában vagyok és ha minden jól jön össze, akkor igen, szeretnék 9:30 körül menni.


Ezek szerint a felkészülésed maradéktalanul jól sikerült?

Igen, egyelőre, de nem akarom elkiabálni, mert tavaly is Nagyatád előtt három nappal estem egy jó nagyot bicajjal, az nem hiányzott. Remélem nem jön addig semmi ilyesmi közbe.

 

Továbbra is a bicikli a favoritod?

Igen, még mindig az. Bár most úgy gondolom, hogy fejlődött a futásom is, de továbbra a kedvenc a kerékpár.


Együtt állsz majd a rajthoz a 2008-as bajnoknővel, Brassay Rékával. Rajta kívül még kikkel számítasz kemény küzdelemre?

Mindenképpen Rékát tartom a legnagyobb ellenfelemnek. Nagyon jó futó, láttam hogy 2008-ban lefutott a maratonon 3:13-at. Valószínűleg a biciklin kell nekem megszereznem az előnyt ahhoz, hogy meg tudjam verni, bár nem tudom pontosan, milyen formában van. Ha most is olyan formában van, mint 2008-ban, akkor nagyon kemény ellenfél lesz.


Hogy állsz az úszással? Tavaly mesélted, hogy viszonylag későn tanultál meg úszni. Sikerült javítanod rajta?

Igen, de az úszáson számomra az a lényeg, hogy ne fáradjak el. Mondjuk egy olyan időt jó lenne úszni, mint tavaly, egy órán belül 57-58 perc körül szeretnék idén is érkezni. De tényleg csak az a lényeg, hogy ne fáradjak el.

 

Tavaly rekkenő hőség, idén talán felhőszakadás és földindulás. Erre felkészültél?

Engem tavaly nem is zavart annyira a meleg, jól bírtam, igazából csak a széltől félek.


Van valami, amire különösen oda kell figyelned? Mit csinálnál idén máshogy, mint tavaly?

A kerékpáron tavaly nem volt semmi problémám, viszont a futáson nagyon keveset ettem. Arra mindenképpen jobban odafigyelek, hogy a maratonon is megfelelően visszapótoljak, mert különben nem fogom tudni jól végigfutni. Tavaly úgy gondoltam, hogy két-három gél elég lesz, de mint kiderült nem volt az, úgyhogy kicsit eléheztem. A végére szerencsére észhez tértem, de idén nem szeretnék ebbe a hibába esni.

Bejelentkezés

Hozzászólások