datetime

És rátérhetünk azon versenyzők listájára, akik az idei teljesítményükkel jogosultságot szereztek a HHH szuperelit tagsághoz.
Lippai Zoltán, az ördögi 666-os számot viselő finisher idén is megküzdött a bestia távval.
A következőképpen vélekedett a verseny előtti napokban:

Ha az idei évben is teljesíted a versenyt, belépsz a HHH elit tagjai közé. Mi motivál arra, hogy évről-évre indulj Nagyatádon?

Számomra már hagyomány, hogy minden évben elindulok a versenyen és megmérettetem magam. Egyrészt magamnak próbálok bizonyítani, hogy sokadszor fel tudok készülni erre a kihívásra, másrészt egy kis dac, hogy igenis képes vagyok rá (leszek?)!

Indultál valaha máshol is hosszú távon?

Hosszútávon még sehol máshol nem indultam, rövidebb távokon természetesen igen. Úgy gondolom, hogy Nagyatád megszerette a triatlont, én meg a várost, az itteni hosszú távú versenyt.
Szeretek a sok ismerőssel egy évben egyszer itt találkozni, élményeket megosztani, tapasztalatokat cserélni, másoktól új dolgokat hallani és tanulni… mert ahhoz soha sincs késő.

A legjobb idődet 2011-ben teljesítetted nálunk, 10:38-at.
Tervben van ennek az időnek a megdöntése?

Azt gondolom, hogy a felkészülés végén már a tervezett idő is kirajzolódik, ami természetesen rengeteg tényezőből tevődik össze.

Fontos, hogy meg tudjunk maradni a realitásoknál, nálam mindig „kéznél” van egy „A” és „B” terv. Az idén nem hiszem, hogy sikerül ennél jobb időt elérni.
Amatőr sportolóknál elsődleges a munkahelyen helyt állni, emellett a felkészülés nem mindig lehet tökéletes.
A 11-12 óra közötti idővel meg vagyok elégedve.

Mit jelent számodra a sport, a triatlon?

A triatlon három sportágát külön-külön is szeretem, ha tehetem, elindulok egyenként is ilyen versenyeken.
Aki már próbálta, az tudja, hogy a triatlon több, mint egyenként ez a három mozgásforma, ennek a sportágnak a szépségét az a harmónia adja, ahogyan a megszerzett edzettséget összehangoljuk a kitartással. Ez az a sport, ahol a befektetett munka, az igazság mindig kiderül. Szerintem nekünk, amatőr sportolóknak nem az idővel, hanem saját magunkkal, a gyengeségeikkel kell megküzdeni, az ebből szerzett tapasztalatokból pedig érdemes tovább építkezni.

Mik az erősségeid, gyengeségeid a triatlonon belül? (van ilyen szám?)

A gyengeségem az úszás, úgy érzem, hiába edzek – bár kicsit félek a víztől, a verekedéstől - igazából nem tudok fejlődni.

A legjobb számom a futás, maratoni futóversenyeken évente többször elindulok, már 56-szor teljesítettem a távot, az ehhez való felkészülésem a legkevésbé időigényes.

A kerékpározáshoz hegyi edzőtáborozást szoktam beiktatni tavasszal és nyáron, az itt összegyűjtött kilométerek nagyon hasznosnak bizonyulnak itt Nagyatádon.

Mik a jövőbeli célok? Sokszor látunk még az atádi pályán?

Addig jó, amíg az ember tervezhet… Jövőre- egy kerek évfordulóm alkalmából - szeretnék valami különleges helyen futó-, vagy triatlon versenyt teljesíteni, a részletek még kidolgozás alatt. Nagyatádot ezután sem szeretném kihagyni, amíg időm és felkészülésem megengedi, eljövök a versenyre, így Veletek még sokszor ugyanitt!

LIPPAI ZOLI: 2016-TÓL KEZDVE 21-SZERES CÉLBAÉRKEZŐ!
Gratulálunk az elmúlt évek fáradhatatlan munkájához és a remek időhöz: 11:22:54. Jövőre ugyanitt, ugyanekkor, ugyanilyen jó formában!

Bejelentkezés

Hozzászólások