datetime

Mint azt már említettük az interjúsorozat előző fejezetében, ha versenyzőink elkerülik a fekete macskákat és törött tükröket, úgy lehetőségünk lesz idén egyszerre két Húszat Hágó Huszárt is avatni a TTT-n belül. Az egyik ilyen finisherünk Lippai Zoltán, a másik pedig PÁL JÓZSEF. Szintén olyan versenyzőről van szó, aki Járdán Zsolthoz hasonlóan 20 megszakítások nélküli nagyatádi célbaérkezésből álló sorozatot tudhat magáénak. 1996-ban indult először és azóta is tiszteletét tette nálunk minden évben.

Milyen sportolói múltad van? Mióta triatlonozol?

13 éves koromtól kézilabdáztam több, mint 25 éven keresztül. A nemzeti bajnokságok mindegyik osztályában játszottam, de a legtöbbet a harmadik vonalban szerepeltem. A kézilabdázást az első atádi versenyem évében hagytam abba (1996), azonban már két évvel korábban indultam kisebb versenyeken is.

Mit jelent számodra ez a sport?

A triatlon számomra a rendszeres mozgást biztosította az utóbbi 20 évben.
Nem utolsó sorban sok olyan ismerősre, barátra tettem szert ez idő alatt, akikkel rendszeresen találkozom edzéseken, versenyeken.

Más versenyeken is szoktál indulni?

Ha lehetőségem engedi szoktam indulni más távokon is. Úgy emlékszem, hogy Tiszaújvárostól kezdve Balassagyarmaton keresztül Szombathelyig szinte minden rendszeres triatlon helyszínen előfordultam már és  néhány alkalommal külföldön is rajthoz álltam. (pl.: 70.3-on, olimpiai táv, téli triatlon, "beach triathlon").

Melyik volt a legemlékezetesebb nagyatádi versenyed?

A legemlékezetesebb versenyeim Atádon: Az első természetesen és a 2006-os.
Az első a "feeling" miatt, a 2006-os a legjobb eredményem miatt.

A triatlonon belül melyik szám az erősséged, gyengeséged?

Erősségem? Szerintem nincs. Egy kicsit jobban úszom és bringázom az átlagosnál (elsősorban a korosztályomat illetően persze). Cserébe nem szeretek futni, ami viszont alapvetően meghatározza az eredményeimet.

Tervezel "visszavonulni"?

Nem tervezek visszavonulást, de fizikai (egészségügyi) okok persze dönthetnek helyettem, illetve azokat figyelembe kell vennem.


Mit üzensz azoknak, akik először állnak a rajtvonalhoz?

Az első indulóknak szóló üzenetem: Figyeljenek a folyadék- és energiapótlásra, nagy melegben a hűtésre és ne "rohanják el" az első órákat, mert nagyon kell az erő a futásra. (Persze ez nem a profiknak szól...) Ezeken kívül nagyon fontos, hogy mentálisan rendben legyen az ember, legyen terve a táv teljesítésére és azt végre is tudja hajtani (ez utóbbi a fizikai feltétel).

HÖLGYEIM ÉS URAIM, TISZTELT NAGYÉRDEMŰ!
PÁL JÓZSEF: HUSZAT HÁGÓ HUSZÁR! Gratulálunk a sikeres 21. célba érkezéshez és a remek időeredményhez: 11:58:40. Éljenek a huszárok! 

És ha egy kicsit szemezgetünk a Finisher adatbázisból, láthatjuk, hogy egyre többen érték el, vagy közelítették meg a 20-as számot. Vajon lesznek olyanok, akik miatt jövőre is izgulhatunk? Hány Huszárt avathatunk 2017-ben? Július 29-én kiderül! Jó felkészülést és sikerekben gazdag évet kívánunk mindenkinek!

Bejelentkezés

Hozzászólások