datetime

Szia! Remélhetőleg épen egészségesen várod a nagy napot! Készen állsz egy újabb igen hosszú kalandra?

Szia! Köszönöm kérdésed, most már majdnem 100%-nak mondhatom az állapotomat. Májusban egy bringás balesetben eltörtem a csuklómat, ennek a hozadéka még a merevítő is amit használom kell. A felszerelésem része lett. 

 

Akik olyan rutinosabb vén rókák mint én, azoknak nem ismeretlen a neved a régebbi triatlonos időkből, mesélnél kérlek egy kicsit az olvasóknak az akkori eredményeidről?

14 évesen kezdtem el triatlonozni. Számos OB címet szereztem az évek során. A válogatott tagjaként több EBn, VB-n képviseltem országunkat. Utolsó versenyem 2000-es,  mexikoi VB volt.

 

Mennyi idő telt el míg újra visszatértél a triatlonhoz, és mit vitt rá arra, hogy megint magas szinten sanyargasd a tested?

15 év után kerültem vissza a triatlon világába. Hiányozott a versenyek hangulata, a jóleső érzés a célban, hogy  "Igen, megcsináltam!". Örülök, hogy egyre több hozzám hasonló visszatérő régi arcot látok a mezőnyben. Visszatérve Atádra... szerintem minden triatlonos pályafutásához hozzátartozik legalább egy hosszútávú verseny. Azt követően pedig természetesen egy második, hogy lássad, tudsz e még jobbat teljesíteni.

 

Olyanoknak, akik teljesítették már hosszútávú triatlont igazi horror a tavalyi versenyed végkifejlete, arra gondolok, hogy 4-en érkeztetek célba 4 perc alatt. Az ember mindent akar egy ilyen verseny végén csak harcolni nem, vagy tévedek?

A tavalyi verseny eredménye meglepetés volt! Első bálozóként volt az, hogy egész jól tudtam tartani a lépést a rutinosabb versenyzőkkel. A maraton vége már nem esett jól természetesen, de bíztam benne, hogy másoknak sem, itt jól jött a sok éves versenyrutin, hisz a verseny csak a cél után ér véget, menni kellett, végig mással nem törődve .

 

Rutinos triatlonosként mit tanácsolsz azoknak akik az első versenyükre érkeznek most Nagyatádra, illetve miket tartsanak szem előtt az utolsó héten? És természetesen sok sikert kívánunk neked, szorítunk majd!

Rengeteget tanultam edzőmtől, Janota Zoltántól, aki ugye 14-szeres ironman. Johnny tanácsait megfogadva az utolsó hét már inkább fejben készülésről szól nálam. Átgondolom a frissítést, a verseny menetét. Én tanácsolnám a rövidebb, felpörgetőbb edzéseket, és sok-sok pihenést! Várhatóan ismét nagyon meleg hétvégénk lesz, mindenki felkészültségéhez megfelelő tempót válasszon, ne feledkezzen meg a frissítés fontosságáról, és próbálja élvezni ezt a fantasztikus hangulatú versenyt!

 

Molnár Gergő

Bejelentkezés

Hozzászólások