datetime

kornel1

Már csak 300 nap! A dátum már áll, s még sokan vagyunk, akik már nem azok, akik valaha voltunk, egy sebbel, heggel, vassal esetleg egy testrészünkkel kevesebb. Nemhogy sokan vagyunk, mindenki tud valamit mutatni, ami már nem olyan, mint volt.


Ezt tudomásul véve, s ebből erőt merítve újra: már csak 300 nap!

A legtöbben edzegetünk már egy ideje, s tudjuk, addig nem lesz eredmény, amíg bele nem fektetjük az energiát. Elindulni csak annak érdemes Nagyatádon, aki felkészült.


Ha elnézem az eddigi edzéstervemet, található ebben minden, csak nem rendezettség. Reggel 5-kor meló előtt futás (inkább csoszogás), aztán este úszás, másnap ügyelet, ami azt jelenti, a következő 3 napra ki vagyok lőve. Ezek az igazi sebek, ez az érzés jobban fáj, mint a vállap a bal kulcscsontomon, amit szeptemberben csavaroztak rá, mert az egyik autósnak nem tetszett a pólóm színe.


A kollégámmal kezdtem el újra bringázni. Neki már nem kellene futni, mondtuk neki, miután a térde egy 70 éveséhez hasonló. Ő fel tud ülni az ügyelet után a bringára, s leteker velem 3 órát, s a nyavalyás még gyorsabb is.


Elővettem a naptáramat, s megtaláltam a lyukakat, megtaláltam a szabad perceket. Reggel meló előtt, szombat reggel, amikor még mindenki alszik. Az esti vendégség előtt 40 perc. Kiváló alkalmak, hogy visszatérjünk eltökélt célunkhoz, s láthassuk lelki szemeinkkel a célvonalat a naplementében. Jobbról pacsi Gyulától, balra a már beérkezettek mosolyognak rád, a célban pedig már vár az érem. Meleg van, s elönt a forróság. A célvonalon szinte megáll az idő, s arra pillanatra gondolsz, amikor november elsején a faggyal küszködve nevettél, s megkérdezted magadtól, nem lenne-e jobb inkább otthon egy teát kortyolgatni.


Hát akkor, munkára fel!Ferenci Kornél

Ferenci@gmx.de

Hozzászólások

No Avatar
Anonymous on sze, 2008-10-29 01:46

Nyomjátok fiúk, ott leszünk 300 nap múlva, a gyönyörű Nagyatádon mert csápolni is nagyon jó!
triatlonos szülők

No Avatar
Anonymous on cs, 2008-10-30 14:36

Jó a blog. Ha jól értem, 2009-ben indulsz Nagyatádon. Indulsz? És ha jól emlékszem, Te már jártál Hawaii-on és voltál magyar bajnok is. Most milyen céllal vágsz neki a felkészülésnek?

No Avatar
Anonymous on p, 2008-10-31 21:34

Halihó,

nagyon jó írás:-)

az első maratonom már túl vagyok, az Ironman még álom, de egyre világosabb álom, ezért járok ezen az oldalon.

Hajrá mindenkinek aki készül:-)
Az edzés akkor ér valamit ha fárasztó:-)

üdv.: Kiszke

No Avatar
RE-WITCH_ on k, 2008-11-04 17:06

Munkára fel! :)

No Avatar
Anonymous on sze, 2008-11-19 16:36

Hello minden ki. Elnészest hogy irta angolul; nem tudom magyarul elég jól.

I have to train my hungarian skills as well I admit... - Anyway, here is what I want to say to you folks out there training for the extrememan 2009:

Longdistance is a special goal and will be if you participate anyhow an exceptional day in your life for ever. Possibly you are struggleling with either your motivation, your time or your training or what ever else, so let me tell you: I did this competition under extreme conditions and I finished it somehow. Longdistance is to my extend not only a sports event but also a lesson for life. If you want to know what I mean, go deep into yourself and search for your inner motivation. If you found this small piece grap it and don't let go! Because this is what it is all about. You wanna be extrememan 2009 then for gods sake pull yourself together. You will have to overcome a lot and never loose sight of your goal - not only in competition but also in training, in everyday life, in recreation and even in your dreams. This is what I mean by lesson for life. It is not very different with everything else in life...
And this is why it is worth it. I honour everyone who dares to take this challenge. I wish you all the very best. Enjoy your training, enjoy your life aswell.

Yours truely,

Lorenz (extrememan 2006)

Bejelentkezés

Hozzászólások