datetime

2009. július 6-a (hétfő), még mindig a kórházban....sikerült kb. 4órát aludni este. A combomon lévő duzzanat szépen apad, már csak 3 cm-rel nagyobb a bal combom kerülete, mint a jobbé (ez nagyon jó szerintem a kezdeti 6 cm-hez képest). ...és kb.35 fokos szögben tudom hajlítani a térdem.  Ez az a nap, mikor nem fáj már annyira, mint tegnap és a kicsi Réka nagyon bízik benne,hogy nincs szakadás, "csak" egy hatalmas haemetoma, ami majd felszívódik és minden jó lesz megint. ....és kutat és érdeklődik, hogy hogyan lehetne minél okosabban és gyorsabban regenerálódni ebből az állapotból..., ha valaki tud varázsolni, jelezze  ! Ma még csak második napja vagyok "ágyhoz kötve". Most még le tudom foglalni magam, MÉG nem kín a folyamatos fekvés... és nagyon boldog vagyok, mert EGYEDÜL tudtam kimenni a tőlem 10 m-re lévő mellékhelyiségbe.

 

Július 7-e (kedd). Korházi reggeli ébreszt itt a messzeségben, a fincsi otthoni helyett, távol a családomtól. Tovább apadt a combom, már csak 1 cm a kerületbeli különbség, viszont a bal térdem jóval nagyobbnak tűnik, mint a jobb, de megnyugtattak az orvosok, hogy ez teljesen normális és ennek így kell lennie, majd elmúlik (amúgy nem fáj). Aztán jött a gyógytornász. Nagyon élveztem, végre valami, aminek köze van a mozgáshoz! Azt hittem igen erős vagyok, de egyszerű feladatoktól is úgy elfáradtam, hogy húúú...     Ilyenkor elgondolkodom..., mikor nagy nehézségek árán tudom csak 20x megemelni a lábam, azt, amelyik épebb... Jól megizzasztottak, aztán felhelyezett a gyógytornász hölgy egy olyan gépet, ami fél órán keresztül kinyújtotta és behajlította a (bal) térdem. Juppppeeeee.....már 60 fokos szögig jutottam (!) ...és a mellékhelyiségtől a zuhanyzóig is (+10 m). Aztán ultrahangos vizsgálat következett a probléma konkretizállására. Réka koncentrál: -"Nagyon akarom...biztosan semmi baja a lábamnak! Nem létezik, hogy izomszakadás! Léci,léci, léci neee!"       ...és DE.     Megállapították, hogy egészen biztosan van részleges izomszakadás a bal combfeszítő izmomban. Számíthattam rá, de azért nem érintett jól a hír. Nem baj, erős vagyok és mi (én, meg akik mellettem állnak) megcsináljuk. 5 hét az ugyan csak 5 hét. De nekem most pont elegendőnek kell, hogy legyen a maximális regenerációhoz. Muszáj! Olyan nincs,hogy nem! Délután kaptam a gyógytornász hölgytől egy piros Thera-Band szallagot, amivel kicsit "kínozhattam" magam, szigorú szabállyal, "csak amíg jól esik". Persze csak az ép lábacskámat és a karjaimat mozgathattam át.

Én hiszek, a javulás számokkal mérhető, az 1 cm,az "már csak 1 cm"!

Hozzászólások

No Avatar
RE-pudingman on szo, 2009-07-11 10:28

Szia Réka,

drukkolok, hogy 5 hét alatt rendbe gyere, de ha nem, akkor se keseredj el! Biztos lesz verseny jövöre is:-))

Engem tavaly gázolt el egy autó kerékpáredzés közben, de szerencsére elég jól "megúsztam", viszont idén április elején én is elszenvedtem egy részleges izomrostszakadást, amit a mai napig érzek.

No Avatar
RE-szliczki on v, 2009-07-12 08:37

Szia Réka!

Borzasztó volt hallani aggódó barátaimtól a hírt, hogy mi történt veled. A korábban szépen megtervezett felkészülést jócskán át kell alakítanod.

De üzenem mindenkinek: kétségetek egy pillanatig se legyen! Ha az égiek egyetlen hajszál esélyt is biztosítanak, az a csaj, akit én ismerek, és volt szerencsém néha bringázni is vele, ugyanúgy fogja megragani az esélyt, mint ahogy felnőtt férfi bringások között egyszem leányként simán tette a kereket Kadarkút és Nagyatád között.

Szóval biztosan sikerül és ott leszel a rajtnál, én pedig a célegyenesben fogom kiabálni, hogy BRAVÓ RÉKA!

 

No Avatar
RE-fehervarigabor on h, 2009-07-13 10:42

Most olvastam, hogy mi történt Veled. Nagyon szurkolok, hogy rendbejöjjön a lábad.

Úgy volt, hogy majd Áronnal edzegetünk, és ott leszünk Nagyatádon, (már többször is szurkolt...) és most azért léptem fel az oldalra, hogy a jelentkezésemet visszamondjam.

Nem sérülés miatt, hanem más dolgom lesz. De pont azon a napon, amelyiket semmi másért nem szoktam odaadni...

Legyél ott helyettem is, rendbe kell jönnöd! :)

Üdvözlettel: Fehérvári Gábor Kecskemétről

No Avatar
RE-ferenci on k, 2009-07-14 22:32

 Erről szól az Ironman! Mindig egy lépessel előre!

 

Utólagos engedelmeddel konzultáltunk orvosoddal s tanácsadóddal! Nagyon jó kezekben vagy, hallgass rá! 

 

Amit viszont érdemes megfontolni: Egyik lépés a másik után! Ha meg akarsz mászni egyemeletet, ugrálhatsz egy darabig, nem jutsz el a tetőig soha! Viszont ha szorgalmasan lépegetsz, akár a tetőre is eluthatsz!

Miért ne lehetne az első emelet inkább egy dobogós hely a 20. Ironmanen? Csak kitartás s szorgalom kell hozzá! S ne feldd, egyik lépés a másik után, ahogy azt tavaly az Ironmanen is tetted!

 

Kornél

 

 

No Avatar
RE-kepesgergo on cs, 2009-07-16 11:33

Kedves Réka!

Remélem a Budapesti segítség nincs túl messze vagy jársz még erre az Ironman előtt.

Jelenleg egy hidegterápiás központot vezetek (részletek a www.hidegkamra.hu -n) ami gyors megoldást biztosít a hasonló sérülések kezelésére.

Köszönetképpen (az előző évi segítségért az utolsó 3 futó körben) várlak sok szeretettel a -110 fokba :-) Fizetned nem kell, de egyezetessünk ha tudsz jönni.

 

Üdv

Gergő

 

 

No Avatar
RE-181253 on v, 2009-07-19 22:31

Hajrá Réka!

Pont júli 4.-én beszélgettem édesapáddal Rólad, hogy mai napig sem adod fel, még mindig ott vagy a triatlon körül, hogy mentek Zánkára, és tessék....

Örülök, hogy "ráérő" idődben eszedbe jutott sz Ironman.hu-ra bejelentkezni, látod sokan kísérik figyelemmel gyógyulásodat, szurkolnak Neked, és több segítő ajánlat is hozzájárul gyógyulásodhoz!

Ezért szurkolok most én is, és várom a további beszámolókat!

Hajrá Réka!

Balogh J. 

No Avatar
RE-u1 on k, 2009-07-21 08:16

Réka!

Nagyon eltűntél. Mi van veled? Gyógyulsz? Kérlek írd meg, mert többen aggódunk érted!

 

Bejelentkezés

Hozzászólások