datetime

A csütörtöki pályabejárás előtt egy órával megnyitotta kapuit a nevezési iroda. Már három óra előtt 10 perccel is hosszú sor kígyózott a bejárat előtt, az élen állt Hámori János „Fajankó”. Ha az útóbbi személy tudta volna, hogy az első embert, aki átveszi a rajtszámát, egy üveg pezsgővel fogadjuk, valószínűleg nem engedte volna be maga elé a hétszeres Ironmant, Katona Ottót. Az első rajtszámmal rendelkező versenyzővel készült ez az Interjú: 

Köszöntöm újra itt, az Ironman fövárosában. Önnek ez hányadik alkalom, hogy ismét rajthoz áll?

Ez lesz most a tizedik alkalom, de valójában csak hétszer értem célba. Hétszeres Ironman vagok.

Mióta űzi a sportot, mikor szállta meg Önt az Ironman-láz?

Igazából amikor 1999-98 körül először vettünk részt mozgássérültekkel nagy csapatban. A következő évben határoztam elvégképp, hogy én is egyéniben akarok nekivágni, nem váltóban. Úgy gondoltam, képes leszek egyedül is helyt állni, és ez eddig sikerült is elég sokszor.

Vannak olyan pletykák, melyek szerint mivel ez már a huszadik verseny, és mivel ezt már nem lehet tovább fokozni, talán jövőre nem is kerül megrendezésre az Ironman. Ön szorgalmazná-e, hogy meg legyen tartva, rajthoz állna-e jövőre is?

Természetesen. Szerintem nincs olyan, hogy ezt nem lehet überelni. Hiszen valahányszor megrendezték, mindig überelték az előző évit, hiszen minden évben egyre többen és többen vagyunk, úghogy nem hiszem, hogy ezt valaha is abba lehet hagyni.

Szeretne-e majd egyszer a Tízen Túliak Társaságának tagja lenni?

Igen, végső soron ez hajt, hogy még háromszor eljöjjek.

A versenyközpont ebben az évben ismét megváltozott, akárcsak a futópálya. Nem zavaró egy kissé ez a versenyen, lehet-e évről évre alkalmazkodni az új körülményekhez?

Nem is tudom. Nekem mindig az a dolgom, hogy amerre ki van építve a versenypálya, én arra menjek. Nekem ez nem jelent problémát.

Melyik sportág az erőssége a triatlonon belül?

Az úszást szeretem a legjobban, de végülis a futás az erősségem, mivel azt nem futva, hanem handy-vel, egy háromkerekű eszközzel csinálom, íg nekem az megy a legjobban.

Kitűzött-e a versenyre mást célt is, mint hogy vasemberként ismét célba érjen?

Az az igazság, hogy négy éve már álltam egyszer a dobogón, akkor harmadik lettem a korcsoportomban, és most is az a célom, hogy valamelyik fokára ráálhassak. Nem csak célba szeretnék érkezni.

Végezetül: mit üzen a többi versenyzőnek?

Mindenkinek hajrá!

Hozzászólások

No Avatar
RE-fajankó on h, 2010-08-16 18:05

  Nem első voltam a sorban, csak benyitottam, hogy végre kezdődjön el a buli. Ottó volt az első, egészségére!!!

Bejelentkezés

Hozzászólások